sunnuntai 16. elokuuta 2009

Mahtava viikonloppu

Kennel Weluis vietti ensimmäistä pentuetapaamista viikonloppuna Polvijärvellä Huhmarissa .
Ajelimme perjantaina iltapäivällä sinne ja Lumolaiset Aki ja Tanja ja Lumo olivatkin jo siellä asuntoautolla odottamassa.
Lumo tutustui hyvin varovaisesti ja hetken kuluttua jo muistin kätköistä tulimme mieleen ja aivan lumoava poikahan se Lumo on ! Selvästi pennuista kookkain , paljon paljon korkeampi kooltaan kuin esim Luna mamma !
Illalla Neea ja Pihla ajelivat Espoosta mökille ja Pihlan kanssahan oli jo leirillä nähtykin ja tuttavuus oli helppo solmia jälleen .Pihlan hieman juoksuinen olemus herätti Lumossa varsinaisen loov masinan .. Lumon hormonit hyrräsivät niin meidän likoille kun Kaijallekin !!!;0)
Puitteet Huhmarissa oli aivan mahtavat ja menihän se myöhään yöhön ennenkuin maltoimme nukkumaan ruveta , onneksi aamussa oli mukavasti aikaa eikä ollut kiirettä näyttelyalueelle .
Lauantaina oli näyttelypäivä ja osallistuimme Lunan ja pentujen kanssa Karelia show näyttelyyn Joensuussa . Almalaiset tulivat sinne . Alman kanssa on minulla se erityinen suhde .. Alma on niin rakas että pissit lasketaan aina kun kohdataan ;0) Almallakin kuten Suzallakin oli kaikilla vielä juoksut päällä mikä sekoitti entisestään Lumon päätä !!!

Tuomarimuutos viimehetkellä hieman jännitti mutta lähdimme koko porukka sinne sillä mielellä että harjoitellaan penskojen ensimmäistä esiintymistä
Tuomarina oli Marija Kavcic Sloveniasta .
Ja meidän rotu oli päivän viimeisten arvosteltavien joukossa .
Lumo aloitti penturyhmän todella hienosti , Lumossa on selvästi näyttelyainesta , tuomari antoi kunniapalkinnon , Kaija ja Alma ovat käyneet mätsäri kehässä jo muutaman kerran eli kyseessä vanhat kehässä kävijät . muutaman pomppuhypyn jälkeen liike oli todella upeaa , mutta hampaan katsominen tuotti hieman totuttelua , Alma kuitenkin näytti hampaat hetken kuluttua hienosti.
Viimeisenä kehässä oli meidän Suski joka meni singerimäisesti ja antoi katsoa hampaat hienosti . Sillä harjoittelumäärällä mitä viimeviikolla on tehty on kaikki kunnia koiran harjoittamisesta Hennyllä ja Petruksella jotka juoksivat pihalla rinkiä Lunan ja Susan kanssa .
Myös Alma ja Suza saivat kunniapalkinnon ja vertailu pentujen kesken toi Suzalle Ropin ja Lumolle Vsp . Alma on narttujen 2 . Pihla oli yleisön joukossa lääkekuurin takia .Jo siinä vaiheessa olimme niin onnellisia päivän tulokseen että Lunan kehään meno ei enää tuonut mitään paineita ja odotuksia .
Tuomari oli aivan mahtava vaikka päivä oli varmaan ollut pitkä , hymyä riitti ja hän todella taitavasti taputteli pentuja , aivan mahtava aloitus pentujen näyttely uralle !
Viimeisenä koirana oli Luna yksinään joka jostakin syystä otti koko näyttelyn todella lunkisti . Siellä se nukkui häkissä täyttä unta vielä hetki ennen kehää .
Ismo esitti myös Lunan ja Luna liikkui todella hienosti !
Meillähän on todella pitkä tauko tässä Lunan näyttelyurassa . Marraskuussa on viimeksi oltu Kajaanissa , sen jälkeen on tehty pennut ja ihan oltu vaan ;0)
Hyvin kaikki muistui mieleen ja todella nätisti Luna esiintyi .. vatsan pohjaa jo alkoi kutittaa kun tuomarin apulainen alkoi kyselemään Ismolta voidaanko ottaa serti vastaan !! no totta mooses se otetaan vastaan , Ismo mainitsi että se olisi sitten kolmas serti ,, johon tuomari totesi että päivän viimeinen arvostelu ja koko päivän ensimmäinen valio ! Nyt lopultakin Luna Mva !!!
Henny ylpeänä Lunan omistajana meni pokkaamaan sertit ja Petrus Suskin omistajana sai Suzan ekat ruusukkeet ja pokaalin ;0) Lapsen ilo on aina ihanaa mutta olihan se nyt vielä jotain hienompaa heille ;0)
Olihan tunnelma muutenkin ihan mahtavaa ja kyllä voin todeta että oli se Lunakin kyllä upea !
Loppuryhmä oli pahasti myöhässä ja lähdimme Huhmariin päin alkon kautta tietenkin , skumppa ja täytekakku oli luvattu jo ennakkoon ja nyt jos milloin oli aihetta juhlaan
Lapset matkasivat Akin ja Tanjan matkailuautossa ja kyllä siitä on nyt puhuttu koko päivä miten hieno kyyti se oli !!!
Nyt ollaan sitten kotona ja vettä tulee taivaan täydeltä , eilen oli aivan mahtava ilma aurinko paistoi ja tuuli ihan reippaasti , ihan mahtikeli näytelmään .
Loppukaneettina upealle viikonlopulle on kyllä se että on meitä lykästänyt kun olemme saaneet niin hyvät kodit meidän koirakakaroille ja nyt kun kuulimme sen että Mustikin jää suomeen Maran ja Leenan luokse niin toivotamme heidätkin lämpimästi tervetulleeksi Weluis A perheeseen !
Oltiin kyllä Ismon kanssa niin ylpeitä meidän kasvateista , on ne niin upeita koiruuksia . Harmi ettei Tytti ja Musti päässeet nyt mukaan , mutta ensi kerralla sitten !
Ilta meni aivan mahtavissa tunnelmissa ja olisi siinä seurassa mennyt vielä yksi päivä mutta valitettavasti oli kaikkien lähdettävä kotiin ja palailemaan arkeen .
Ihan hirmuisen iso kiiiiitos kaikille aivan mielettömän ihanasta kokoontumisesta .. Weluis A pentueen talvipäivä on nyt suunnittelun alla ja asiasta ilmoitellaan tuonnempana .
Tuore Suomen Muotovalio otetaan nyt kuvaan ja kunhan kamera tyhjennellään laitellaan kuvaa tulemaan ;0)kromfohrländer -Kromfohrländer (5)
Tuomari - Judge: Marija Kavcic Slovenia
ROP - BOB
Demians Galadriel (Ahtiala Henny & Ismo, Lieksa )
ROP - BOB Pentu - Puppy
Weluis Aurora (Ahtiala Petrus & Terhi, Lieksa )

3 kommenttia:

Tittityy kirjoitti...

Iso kiitos teille ihanasta viikonlopusta! Jostain kummallisesta syystä sai taas väsyneen koiran tuoda kotiin ;)
Niin ja Luna-mammalle vielä yhdet onnittelurapsutukset!

Anonyymi kirjoitti...

Ylpeä Ryti-isä hiirolasta onnittelee kaikkia kauniita lapsiaan näyttelymenestyksestä.

Onnitteluihin yhtyvät Malla,Jukka, Repa ja Carolina

Tanja kirjoitti...

Hienon ja piiitkän kirjoituksen olit Terhi väsännyt:):)Lumokin on aikas väsynyt matkasta.tuossa se nyt nukkuu tosi sikästi unta nähden:)