torstai 1. tammikuuta 2009

Kepa pojan yölliset retket osa - jälleen kerran

Hyvää alkanutta uutta vuotta kaikille ! Meillä vuosi vaihtui hyvin rauhallisesti ja ainoastaan Esca kuulosteli sisällä paukkujen jytinää ja silloin tällöin haukahteli . Pennut eivät tieneet tuontaivaallista vuoden vaihtumisesta.
Täällähän oli todella kova myrsky mikä lumpsutteli valoja koko illan . Pihanmaa on täynnä oksaa ja näyttää kuin täällä olisi käyty talvisota ..
No näillä talvisodan oikeilla taistelupaikoilla meiltä 20km pohjoiseen Nurmijärvellä vanhempieni luona olikin sitten ollut sitä tapahtumaa ihan kerrakseen .
Illalla seitsemän maissa äiti laittoi viestin että sähköt poikki ja sen päivänen myrsky ja myräkkä .. Niille jotka ovat uusia blogin lukijoita kerrottakoon että ensikeväänä 10 vuotta täyttävä eläkeläisländerimme Scherzo Kepa siis asuu maalla vanhempieni luona . No Kepahan on oma persoonansa ja kesän ukkoset , myrskyn jytinät ja sähkökatkokset eivät ole ihan Kepan juttu .
Vanhemmat asuvat isossa pappilassa jossa sähkökaappi aloittaa jytinän jo ennen ukkosta ja arkkupakastin pamahtelee siihen tyyliin että maastoutuminen tulee itselläkin mieleen ..
Noo eilisiltaan . . Tämän jälkeen emme viestitelleet ja ajattelin että siellä ne on sähköttömänä ja turha on kännykällä kokeilla soittaa ... siispä sainkin tiedon tapahtumista vasta tänä aamuna .. siis ..
Sähkökatkokset eivät siellä maalla olen ihan sellaisia että 15 minuuttia katkos ja pling valot takaisin .. Kepa oli hullunkiilto silmissä läähättänyt ja punkanut paikkoja alkuillan kun isäni keksi laskea kaverin ulos jäähylle ja toimittamaan iltapisut . Normaalisti tämä seuraava kulku on näin ..Kepa käy pihalla tutun lenkin ja pissin jälkeen on melko heti oven takana tulossa kotiin .. Ilman ollessa koiranilma kuten eilen oli pissilenkki tehdään miltei rappurallille ..mutta että saisin blogiin kirjoitettavaa Kepa päätti tehdä toisin ..
Kaveri otti ja lähti ..
Kuka on Nurmijärvellä käynyt tietää että ollaan oikeasti maalla josta sähköt kun katkaistaan ollaan pimeässä ! valoa ei kajasta yhtään mistään ..Ympärillä vaan metsää ja kylän vierellä kulkeva joki .
Aikansa koiraa odoteltuaan äiti ja isä lähtivät pelastuspartiona kaveria etsimään , käpälän jäljet lumessa johtavat tielle ja siihen ne lumituiskun jälkeen päättyvät ..
Nurmijärven läpi kulkee tie Lieksa - Kuhmo ja siinä on sangen paljon rekkaliikennettä . Aikansa huudeltuaan pilliin vihellettyään ja kaikki paikat katsottuaan totesivat että kaveri on mahtanut lähteä viimeiselle reissulle ja löytynee jostain tienvarresta kun päivä valkenee ja lumet sulaa ..
Kotona kaikille ikkunoille kynttilöitä että talo olisi valaistu ja ulko-ovi auki jos karkulainen sittenkin vielä sattuisi tulemaan kotiin ..
Otetaan huomioon että sähkökatkos jatkuu edelleen ja sähkölämmitteinen talo viilenee melkoisen nopeasti kun myrskyssä ovea auki pidetään , mutta mitä sitä ei vanhan kaverin takia tekisi ..
Koiraa huudellaan ja odotellaan ja yhden aikaan porukka luovuttaa ja menee nukkumaan . Sähköt palautuu 6 tunnin katkoksen jälkeen ja isän katsoessa tv:tä 3 aikaan yöllä hän näkee tiellä hahmon joka näyttää ketulta .. Äkkiä ulos ja perään . kettu onkin meidän Kepa joka jatkaa matkaan kotiristeyksen ohi kohti isoa tietä ja Lieksaa ..ei kuuntele ollenkaan että joku tuttu ääni huutelisi kotiin .. koiran vauhti vaan kiihtyy ja ennekuin isä saa auton ja lähtee perään on koira jo vetämässä kaupan kohdalla kohti Lieksaan ..tänneköhän se olis onneton tullut ?
Isä saa kuitenkin koiran kiinni ja autoon ja kaiffari kotiin .
Koira ei ole ollenkaan väsynyt vaan pikimmin shokissa . Karvoihin on tarttunut kuivaa koivunlehteä . onko kaveri ollut piilossa metsässä vai onko joku ottanut sen sisään ? Luulisi sillä kunnolla ja niissä olosuhteissa kulkeminen kuluttaneen voimia .. taivaalla pamahtelevat raketit eivät varmasti ole paljon auttaneet Kepan oloa karkumatkan aikaan ..
Loppuhyvin ja kaikki hyvin .. kaveri takaisin kotona . Mutta kesällä kaveri otti viimeksi ritolat ja karkasi kun ukkosti . eli luonnonilmiön kohdalle sattuessa Kepa ovien ja lukkojen taakse .. On sillä vaan kaverilla voimia kun niikseen sattuu ..tässä siis koira jonka käpälät olivat hyperin takia viimetalvenakin aivan yhtä silppua .. nyt käpälät ovat olleet ihmeellisen hyvässä kunnossa koko talven ja niilläpä onkin sitten hyvä karkailla.Taitaa vaan tuo pääkoppa heittää nyt sen verran että kaveri laitetaan tarkkailuun ..
Soitin äidille ja kysyin kuulumiset niin nyt on kuulema väsy iskenyt ja syönnin jälkeen on Kepa päiväunilla .. on se vaan sitkeä sissi ..
että näillä eväillä uuteen vuoteen ..

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Liekö Annukan baarilla känyt muutamalla uuden vuoden wisshkillä ;) Eihän tuommosta kauhuelokuvameininkiä selvin päin kestä.. On se vaan aika poika!

Anonyymi kirjoitti...

Voi hurja, onneksi löytyi. Kepa rukka :o)
Muistan kun Penni alkoi dementoitumaan viimeisenä vuotena, se oli liikuttavaa ja surkuhupaisaa, onneksi ei karannut (ei tosin ollut paukkuarka).