sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Olipa kivvaa !!


Hennyn pyynnöstä kevät on saapunut blogi sivustolle ja taustaväri valittu neidin toiveen mukaan keväisemmäksi ..ellei jopa kesäiseksi ..
Viikonloppu on nyt takana ja huh huh ..kasvojen saama aurinko määrä kihelmöi poskipäillä siihen tuntuun että ulkona on hommia paiskittu !
Eilen aamulla heräilimme jälkeen kuuden ja starttailimme oman seuran järjestämiin kisoihin .. ajomatka tuli hieman kiertäen syystä että lapset jäivät mummolaan päivän ajaksi ..ajoimme siis ensin Nurmijärveltä Lieksaan 23 km ja täältä kiertäen parikymmentä km Viensuulle .(.vaikka kyseessä oli oman seuran kisat tuli kilometrejä viikonlopun aikaan auton mittariin sellaiset 250 km!!)
Ilma oli todella lupaava ..yöllä heräsin siihen kun vettä annatteli aika reippaasti mutta sateesta oli muistona vain usva joka paikassa .Maamehiläiset valittavasti oli vallaneet oman nurkkauksen mutta onneksi mitään ei niiden kanssa pahempaa tapahtunut ..
Kasailimme kisapaikkaa kuntoon ja roolini oli jokapaikan höylä -info ja tulostaulun hoito ..pääsin jopa kuuluuttajan hommiin sillä aikaa kun kuuluuttaja Leena ajoi kisapaikalta välillä pois kun Leenan koira suoritti radan .. ensimmäisellä kerralla koira nääs lähti etsimään mammaa ..;0)Toisella kerralla mammaa ei näkynyt mutta siitä huolimatta rata ei mennyt ihan nappiin ..
Heikkiset tulivat ja nähtiin taas pitkästä aikaan ..On se niin kiva kun ländereitä näkee .. Maisan kanssa palloteltiin ja meistä tuli taas ystävät ..puhumattakaan Masista .. Kepan veljestä ..jälleen näkeminen on aina yhtä ihanaa..Jaksan aina ihmetellä sitä miten ne on niin toistensa kuvat ..
Pekka ja Jepu ja Ismo ja Welmu kisasivat peräkkäin . Hyllyjä ropisi Jepulle vauhdilla menneistä kontakteista ja Welmu juutas nappasi muurin väärinpäin MUTTA wELMU OLI MAHTAVAN HYVÄ !!!!
Olin niin onnellinen hyllyistä huolimatta Welmun ja Ismonkin suorituksista koska W meni kuin juna ..muutama kieltäytyminen joista sitten hylly mutta koira meni kuin juna eikä turhia hötkyillyt ja haukkunut ..sitä oli mukava katsella.Kepitkin meni ja koira oli aika rauhallinen ja eteni hienosti .. Ismokin oli hyvällä mielellä eli hienosti meni ..eihän sitä oman seuran kisoissa vierailta pokaaleja viedä ..;09
Lieksan lehti kävi tekemässä juttua ja kunhan juttu ilmestyy laitamma sen sivuille esille sitten . Welmu pääsi taas poseeraamaan jutun tekijälle ..
Tuomari Anne Savioja oli tehnyt huippuradat ja oli muutenkin mitä mahtavin persoona . oli ilo tutustua !Jokaisen radan jälkeen hän kävi kisaajien kanssa radan läpi ja kertoi mitenkä se radan pitikään mennä . Aika upea lisä kisaan sekin ja sai paljon kiitosta !!Anne myös esitti omien koirien kanssa muutamia niksejä , olipa aika mahtavaa katsottavaa sekin ..
Jokaisessa kisassa oli jostakin syystä todella paljon hyllyjä , ja ajat olivat todella tiukkoja !Medi luokan voitto meni siihen että kisaaja palkitsi koiran viimeisen esteen jälkeen mutta radan sisäpuolella .. hylky tuli .
Ja muutoinkin tuomari ihailtavasti piti tiukan kurin ja järjestyksen ..liikaa kiroileva pyysi anteeksi koko väeltä tuhmaa kielenkäyttöä ! Kyllä se kieltämättä korvaan särähtikin ainaiset v..t ja peet..
Tänään sitten kisattiin 3 luokkaa ja Lieksan oma lahja agility maailmalle Jari Suomalainen kävi näyttämässä Frodon kanssa mitenkä sitä mennään ..menihän ne . Upeaa katsottavaa, ja Jari lupasi että hän allekirjoittaa kaikki kertomani kuulumiset eli menikös se niin että suomen parhaat agilitaajat on syntyjään Pieliskarjalasta eli Lieksasta ja sen ainakin korosti että : Kromfohrländer on ehdottomasti se paras agilty rotu ja Vitikaisen Tiia voi todistaa että Finish on nähty Viensuulla pienen länderin kanssa ihastuneen oloisena ..juu näin se meni .. Kiitos vaan Jarille upeasta näytöksestä ja lukioaikaiselle luokkakaverille oikein paljon onnea ja menestystä syksyn MM kisaan sitten !
Vitikaisen Tiian Milka oli mukana ilahduttamassa kansaa.. ja vaikka eilen lapset olivat hoidossa niin tänään hoidettiin Milkaa ..Onhan se söpöläinen kyllä .. Reippaasti haisteli kaikki isommat koirat ja eikä itkettänyt yhtään vaikka mamma välillä kävi radallakin ..
Lunakin sai itselleen tänään oman kilpailukirjan ja mittaustuloksen 39 cm . Pikku kirppu sai muutenkin paljon faneja kisa alueella .. Luna valmistautuukin sitten agirotuun kesällä kovaa vauhtia ..
Mutta nyt herkkujen pariin .. Kiitos Tanjan meillä on uunissa juustomaito pannukakku ..nam ..
Ja sitten saunaan ja aaah .sohvalle !!
Hyvää äitienpäivää kaikki äidit ja oma äiti etenkin ..
Viikolla käymme tiistaina mätsärissä ja ensi viikonloppu meneekin JOensuun kaksi päiväisessä näyttelyssä Lunan kanssa ... että tälläistä pinta liitoa !!
kuvassa Petrus hoitaa Milkaa ..

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Joo onhan se mukavaa kun tuomari kehuu kolmannen hyllyradan jälkeen, etä olipa hieno suoritus hyppyradalla.
Eiköhän laiteta agirotu joukkueen nimeksi Kromlins Hopeless, ihan vaikka Jepun kunniaksi.
t. Pekka ja Jepu