sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Upeat 1 - vuotiaat

Tästä lähdettiin
ja tähän on tultu :
Weluis Aurora
Suza

Eli aloitamme kertomuksen tällä meidän omalla kirpulla Suzalla jota Ruskaksi pentuna kutsuttiin . Suza oli pentueen pienin ja sitkein pentu . Muistan kun kantelin ja syötin Suzaa ja toivoin että jääköhän koko kirppu henkiin . Mutta reipas se oli varmasti löyti tissille aina kun nälkä iski .
Suza on siis saanut elää mamma Lunan kyljessä meillä täällä kokoajan ja sen kyllä huomaa , koira on täysin avuton jos ei ole Luna vierellä ohjaamassa .
Nyt kun Lunalla oli juoksut ja ulkoiltiin eri aikaan odotti Suski ovella Lunaa tulevaksi leikkimään mukaan .
Suza on aika reipas likka edelleenkin . Haukku on hyvin herkässä eikä se omaa samanlaista mielistelyä kuin esim Luna mamma joka änkee kaikille asiakkaillekin syliin .
Suskin kanssa emme ole käyneet agilityssä vielä ollenkaan mutta näyttelymaailmaa on tehty tutuksi . Mätsärissä kävimme harjoittelemassa ja elokuun Joensuun näyttelystä toimme pentu rop kotiin . Seuraavan näyttely on Enossa helmikuulla .
Suza on edelleen todella pieni , jos joku muistaa Lunan pienenä on Suski vieläkin kirpumpi . SUza painaa n , 8 kg ja on 39cm ehkä hieman allekin . Mutta Suza on ensimmäinen koiristani jolla on ihan täydellisen nätit luppakorvat ! ;0)

Weluis Amaranth
Alma

Alma on jäänyt vahvistamaan itäsuomen yksikköä ja Alma asuu Joensuussa Turusessa Kaija ,Karin ja tyttöjen luona .
Alma on Turusille ensimmäinen länderi ja olemme eniten Almaa nähneetkin johtuen mukavan lyhyestä 100km välimatkasta
Suza ja Alma ovat paita ja peppu jokakerta kun näemme . Olemme olleet jo kahteen kertaan näyttelyssä vastakkain . Toinen oli match show ja toinen Joensuun näyttely elokuulla .
Alma jota meillä Hallaksi kutsuttiin on todella tiukka likka ja varmaankin porukan temperamenttisin jo pentuna .
Alma on käynyt koirakoulua myöskin ja Kaijalla on paljon aikaa ja koirakokemusta opettaa tätä hieman vaativaakin neitoa . Onneksi talossa on 3 tyttöä jotka jaksavat touhuta Alman kanssa .
Alma on pennuista se joka käy mummon luona kylässä eli meille tullessaan talo on edelleen tuttu ( etenkin keittiö ) ilolirut pissitään lattialle ja keittiön pöydässä syödään herkkuja mummon eli minun kädestäni ;0)
Alma on kooltaan hieman isompi Suzaa ja Pihlaa eli 9 kg ja 41 cm .
Agilityä Alman kanssa on jo Kaskisissa kokeiltu kun Alma oli Lumo veljen luona käymässä ,
Weluis Avalon
Pihla

Toinen meidän vaaleista tytöistä Pihla asuu Espoossa Neea Jukaraisen luona
Pihla on Neean ensimmäinen länderi , Pihlaa kutsuimme pentuaikana Kuuraksi , Kun Neea tuli katsomaan Pihlaa ensimmäisen kerran oli lunta aivan mielettömästi ja auto hujahti lumipenkkaan tulomatkalla . Onneksi ei käynyt pahasti ja saatiin koirankatsojat meille asti ;0)
Pihlan kanssa on käyty paljon koirakoulua , tokoa ja agilityn alkeita . Neea on ollut todella aktiivinen koiran kanssa kulkemaan kouluja . Pihlaa vaivasti juoksut jotka eivät ottaneet loppuakseen ollenkaan ja sen myötä lääkäri ja Neea tulivat päätökseen että Pihla leikataan . Nyt Pihla on kuntoutunut koko kesän vaivanneesta hormonihäröstä ja elämä voittaa taas .
Kuurin takia Pihla ei saanut osallistua näyttelyyn Joensuussa mutta pentutapaamiseen onneksi mukaan tulitte . Pihla on todella sievä neiti ja tykkäsi todella paljon lapsista . Leikkisä koira joka vietti tanssihetkiä Alma siskon kanssa ,
Näyttelyura saadaan varmaan alkamaan talven aikana ja agi ym koulut jatkuvat . Nämä on niitä etelän ihanuuksia joista te voitte siellä nauttia .
Pihla on kooltaan hyvin äitinsä kaltainen . Kokoa 8,2kg ja korkeutta 40cm

Weluis Aitara
Tytti

Tytti muutti meiltä Jenni ja Markus Vähän luokse Turkkuseen , tällä hetkellä Tytti perheineen asuukin maaseudun rauhassa .
Tytillä oli kotona odottamassa kaveri Emmi joka on isä Rytin sisko . Kotiutuminen olikin siltä osin helppoa . Tytti eli meillä nimellä Irmeli , Irmeli lähti meiltä viimeisimpänä ja oli toinen iso vaalee tyttösistä , Tytti oli Jyrän eli Lumon kanssa koko ajan pentueen painavin pentu .
Kokoa Tytillä on edelleen ja Tytti onkin pentueen korkein koira . 9,3 kg ja 43 cm
Tytin kanssa emme ole tavanneet sen jälkeen kun likka lähti maailmalle mutta toivotaan että toukokuun pentutapaamiseen pääsette tulemaan !

Weluis Aslan
Lumo

Lumo asuu Kaskisissa Tanja Ahola-Salon ja Aki Salon luona .
Lumon syntyminen paikkasi talossa Orkon äkillisen kuoleman jättämän paikan . Muistan kuinka Tanja soitti sydäntä särkevän puhelin vain pari viikkoa aiemmin kun Luna synnytti pennut . Vaikka pennuille ei varsinaisesti oltu valittu perheitä ennakkoon toivoin että syntyisi poika joka pääsisi Tanjan ja Akin hoiviin . Kun pentueen kolme vaaleaa poikaa kuolivat kaikki samana päivänä olin jo kauhuissani .. Onneksi Lumo joka pentuaikana kokonsa vuoksi kulki nimellä Jyrä oli vahvaa tekoa ja muutti uuteen kotiin itäsuomesta länsisuomeen meren äärelle . Lumon kanssa näimme pentutapaamisessa ja Lumo hullaantui edelleenkin Ismosta . Lumo oli sellainen Ismon lempipoika .. Luna mamma ei välittänyt enää pojastaan vaan näytti äidillisesti hammasta ;0)
Lumo harrastaa agilityä Tanjan kanssa ja on käynyt jo näyttelyssäkin
Jännäämme Lumon kasvamista ollako medi vai maxi - koira . Lumo on 11,5 kg ja 42,9 cm , Lumo on kerran mitattu mediksi ja kerran maxikoiraksi ..

Weluis Ace Of Spades
Musti

Musti asuu Salosen Maran ja Leenan luona , Mustin piti alunperin mennä Englantiin Griffineille mutta rokotus ym, säännöshässäköiden johdosta Musti sai jäädä tänne Suomeen ja Salosille mistä kasvattajina olemme todella mielissämme .
Näimme Mustin kesällä länderileirillä ja kovasti komia poika se oli . Musti ei välittänyt meistä aikuisista kovinkaan mutta Petrus kun juoksi mäkeä alas Musti nousi istumaan ja tervehti poikaa iloisesti .
Musti käy agiliidossa ja on saanut pennuistamme eniten palsatilaa esim ASB lehdessä ;0)
Musti on 11 kg ja 42 cm yksivuotis päivänään .
Kiitos kaikille kuvaterveisistä ! Luna ja kasvattajat ylpeänä esittelevät nämä yksivuotiaahttp://www.blogger.com/img/blank.gift :

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on komeita koiria, onnea vaan kasvattajille :)

t. Vahvikset

Welmuset kirjoitti...

Oli niin pirun komia uros niin mikäs siinä ;0) kiitos vain !
joulun odotusta teille päin

Tanja kirjoitti...

oli tosi kiva lukea kertomukset:):)