sunnuntai 2. syyskuuta 2007

Luonnetestistä tappajakoiran kertomus

Tätähän on kaikki odottaneet että mitenkäs teillä meni .. No kaikille eilen jo soiteltiinkin ja saatiin kaipaamaamme tukea ..kiitos vain kaikille täältä tappaja rottakoiran omistajilta..
Muut nyt miettivät että mitä mitä siis kerrotaan ??
Menimme eilen Welmun kanssa luonnetestiin Outokumpuun. Ihana paikka metsän keskellä ja sellainen kiva fiilis jo mennessä ..
Meitä ennen kehässä oli villakoira ja collie . Ehdimme seurata koetta siis jo hyvin ennakkoon ..
Itse hieman epäilin mielessäni näitä hyökkäys juttuja että mitenkähän meidän käy kun villakoira ja collie lähinnä nuolivat tuomarin naamaa,,
Welmu sai ansaittua huomiota siellä paikan päällä koska monet eivät olleet nähneet livenä saksan metsästysterrieriä ja rottakoiraa.. yritin selittää että ette nähneet vieläkään vaan tämä on länderi ..no käättäkö metällä tämän kanssa ?? tuopiko se lintuja vai kettuja ?? niiin.. rottakoirahan tuo rottia pihat täyteen..
tässä vaiheessa koiran kanssa sivummalle ja odottamaan vuoroa... hieman jo alkoi tulla sellainen tuntu että pitäiskö lähteä kotiin ..
No Ismo tuli ja haki Welmun .. Tuomari pitkään keskusteli alussa ja tiedusteli mm . mikä tämä tälläinen rotu on ..( kuuntelin ympäriltä kommentteja miten jänniä nuo terrierit...)
Ensimmäinen oli leikitys .. Me kaikki länderistit tiedämme että koirahan iskee leluun heti ..Näin myös meillä .. Welmu tempoi tosissaan ja mahtava jurina täytti koko kangasmetsän . tässä vaiheessa toinen tuomareista totesi että . " olipa kerran rotta " että jos tämä olisi ollu joku elävä niin kuollut olis .. sellainen tappo meininki heti ...
No siitä hämmentyneenä kaikki nämä loput testit . Welmu murrasi kaikki väliajat täpinöissään ja puolusti sekä Ismoa että itseään .
Ismo löytyi vaivattomasti labyrintistä ja paukkuihin se ei millään tavalla reagoinut (eihän se nyt metsästyskoira sellaiseen )
Kokeen jälkeen tuomarit tulivat kertomaan meille vakavana millainen tappokone meillä on kotona ..
Rouva ei ollut koskaan tavannut testissä koiraa joka niin innolla tarttuu kapulaan ja leikittää sitä ihan itsekseen .. siis käy kiinni ja tappaa heti oli tämän osa alueen tulos ..
Siihen erittäin vilkas temperamentti ja suuri taisteluhalu saivat aikaan sen että he antoivat Welmun Puolustushaluksi hillitsemätön joka puodottaa koiran arvostelun niin ettei sille voinut antaa hyväksyttyä tulosta testistä vaan loppu tulos oli 63 !!!
Puolen vuoden päästä uusinta mahdollisuus koska tulosta ei tullut ..mutta mihin se koira muuttuisi vai olisko paikalla tuomari joka tuntisi rodun ?
Tässäpä kasvattajapäiville pähkinä purtavaksi miten siellä etelässä tehty ja meillä täällä tehty luonnetesti ovat saman suuntaiset ..?K annattaako tätä luonnetestiä ottaa kuinka tosissaan ja miten paljon sen tulokset vaikuttavat kun etsitään esim . meidän tapauksessa meillä on tälläinen uros tarjottavissa kasvattajakollegiolle ? Joudutaanko paperipinkan alimmaiseksi kun luetaan tälläinen testin tulos vai muistellaanko livenä nähtyä ja tutuksi tullutta koiraa sellaisenaan ?
Koska tämän meidän testin mukaan meillä on ihan varttihullu koira joka ei ole hallittavissa ja on muutoinkin huono päinen .. sen mukaanhan en saa Welmulle ikinä narttua vaikka kotona sellainen täällä onkin kasvamassa..
Valitettavasti en pääse Ismon töiden takia paikanpäälle kasvattajapäivälle mukaan kertomaan mutta video toimitetaan teille katsottavaksi .
Koska otin kaiken videolle ja eilen sitä tarkastelin että puhuuko ne nyt meijän Welmusta .. en mielestäni nähnyt nauhalla mitään uutta vaan jospa sitä ei omistaja tälläistä huomaakaan että meillä asuu vähän hermostunut hillitsemätön laukausvarma koira !!
Niin oli länderimaista menoa että ..jos olisin ollut tuolla Teddy vainaan tai meijän Kepan kanssa olisi ne varmaan repineet tuomarin palasiksi monta kertaa.. niin suuren "luonteen " koiria Teddy oli ja Kepa on .
Welmuhan on sellainen räyhä haukkuja .. ikkunan takana haukutaan kaikki asiakkaat , mutta kun niitä kuitenkin kymmenkunta käy päivässä meillä ja yhtään ei ole vielä syöty--
Nytkin koira istuu Petruksen kanssa pyykkikorissa ja poika aika reippain ottein pukee sille vauvan hattua päähän ...
No kunhan saan videon ajettua koneelle lähetään sen nähtäväksi kasvattajapäiville ..Katsokaa siitä mitä mieltä olette..voihan se olla ettei itse näe mitä muut näkee .
Loppukaneetti tuomarilla oli että "entäs jos menisitte metsällä käymään jos se olis teistä molemmista mukavaa !!!!!!!!!!!!!!!!!"tyyliin että ei tällä koiraparalla varmaan muuta kannata kokeilla edes..
Että ei mitään agilityä ja näyttelyitä vaan metsälle meijän miehet ens viikonloppuna laitettava..
No ..
tässä tulokset kun niin moni niitä meiltä kyseli ..

toimintakyky + 1 kohtuullinen (mutta jää särmä pois kun koira murraa ja säheltää)
terävyys +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
puolustushalu - 3 hillitsemätön (tuomari huolissaan siitä saako Ismo pidettyä koiran hallinnassa tositilanteen tulleen ..) johon allekirjoittanut kysyy että tarvitseekokaan ?jos pihalle tulee humalainen joka uhkaa muksuja niin antaa palaa vaan frank !
hermorakenne -1 vähän hermostunut .( koiralta puuttuu käsijarru .koira on koko valveilla olo ajan sata lasissa )
temperamentti +1 erittäin vilkas
kovuus +1 hieman pehmeä (eli näiden tynnyri ja haalari testin jälkeen rauhoittui kuitenkin ja unohti )
luoksepäästävyys +2 luoksepäästävä aavistuksen pidättyväinen
laukauspelotomuus +++ laukausvarma ( no kyllähän metsästyskoira on ..)

että näillä eväillä hyvä jatkaa

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No jo ... ois kai suotavaa, että tuomarit tuntee rodun, minkä luonnetta arvioi???

Täytynee Nasulle (tappajakoiran siskolle) varata jostain aika ko. testiin ja mielenkiinnolla odottaa tulosta...

Anonyymi kirjoitti...

Muista, että ei ole olemassa täydellistä koiraa. Ja koira on muutakin kuin pisteet, mutta nuo reaktiothan teidän on hyvä tietää.
Sulla ramppaa asiakkaita ja on lapsia, että vilskettä on. Agilityssa ei tarvi kiihottaa yhtään, vaan toisinpäin, senkin jo tiesitte. Koska en ole kasvattaja, sanon maallikkona, että Lunan luonnetesti olisi kuitenkin hyvä tietää tulevia pentuja silmällä pitäen.

Ei muuta kuin kaunista syksyä sinne, lapsille terkkuja ja koirille rapsutuksia!

Ollan yhteyksissä,
t. Kaisa